Κοκτέιλ με μπέρμπον, σιρόπι μήλου και θυμάρι

Θυμάστε την κομπόστα με μήλα Fuji που φτιάξαμε χτες και φυλάξαμε το σιρόπι; Ε, αυτό το σιρόπι θα το κάνουμε σήμερα ένα ανάλαφρο, αρωματικό κοκτέιλ!

Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο ελαφρύ, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του μπέρμπον και να προσθέσετε περισσότερη σόδα. Το σιρόπι φτάνει για τουλάχιστον 5-6 κοκτέιλ, αλλά αν θέλετε, μπορείτε εναλλακτικά να το χρησιμοποιήσετε και ως topping σε pancakes μαζί με φρεσκοκομμένα φρούτα - ή να το πιείτε σαν αναψυκτικό μόνο με σόδα, χωρίς αλκοόλ!

Η σημερινή μας συνταγή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FruitUp! που υλοποιεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Για 1 κοκτέιλ

Υλικά:

30 μλ σιρόπι μήλου

60 μλ μπέρμπον

15 μλ χυμός λεμόνι

4-5 παγάκια

σόδα

2 κλαράκια θυμάρι, για το γαρνίρισμα

2 φετούλες μήλο Fuji, για το γαρνίρισμα

Μέθοδος:

  1. Σε ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε το μπέρμπον, το σιρόπι και το λεμόνι.

  2. Προσθέτουμε τα παγάκια.

  3. Γεμίζουμε με σόδα.

  4. Γαρνίρουμε με το μήλο και το θυμάρι και σερβίρουμε!

Υ.Γ. Μερικά ακόμη ανοιξιάτικα κοκτέιλ!

 
Previous
Previous

Ψητά μήλα με παγωτό

Next
Next

Πρωινό με γκρανόλα, γιαούρτι και κομπόστα μήλου