Κέικ μπανάνα με κραμπλ καρύδι

P3090274.jpg

Αυτό το banana bread είναι απλά ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, πιο ζουμερό, πιο υγρό, πιο μπανανάτο κέικ μπανάνας που έχω φτιάξει ποτέ και -πιστέψτε με- έχω δοκιμάσει ΠΟΛΛΑ, here, there and everywhere.

Προσοχή: ακολουθούν ΣΚΛΗΡΕΣ εικόνες και μια συνταγή με πολλή μπανάνα.

Υλικά:

Για το κραμπλ:

40 γρ αλεύρι

50 γρ καστανή ζάχαρη

½ κτγ κανέλα

1 πρέζα αλάτι ψιλό

40 γρ καρύδια χοντροκομμένα

40 γρ βρώμη

40 γρ βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια

 

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]To πιο μπανανάτο κέικ μπανάνας

Για το κέικ:

4 πολύ ώριμες μπανάνες

75 γρ λιωμένο βούτυρο

150 γρ ζάχαρη καστανή demerara

1 αυγό, χτυπημένο

1 κτγ βανίλια

1 κτγ κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

1 κτγ μαγειρική σόδα

185 γρ αλεύρι

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]Nα τρώει o minion και του minion να μη δίνει

Μέθοδος:

Για το κραμπλ:

Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρώμη, την κανέλα, το αλάτι και τα καρύδια σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.

Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα χέρια σας έτσι ώστε να ενσωματωθεί. (Θέλουμε να είναι σε μικρούς σβώλους.)

Βάλτε το κραμπλ στο ψυγείο να σφίξει.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]Μια φετούλα μονάχα.

Για το κέικ:

Το ΠΙΟ σημαντικό για το banana bread είναι οι μπανάνες να είναι ΠΟΛΥ ώριμες. Αυτές τις μαυρισμένες που δεν θέλει να τις φάει πια κανείς; Αυτές θέλουμε.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]Κάτι ήξερε και ο Άντι.

Πολτοποιήστε τις μπανάνες στον κόφτη και βάλτε τις στο μπολ του μίξερ. Προσοχή με τις μπανανόφλουδες, μη σας πέσει καμία στο πάτωμα και έχουμε ατυχήματα.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]Σιγά τις μπανανόφλουδες, είπαμε.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τη σόδα και το αλεύρι και τα προσθέστε τα όλα μαζί στο μίξερ και χτυπήστε αλύπητα.

Ανακατεύτηκαν όλα καλά; Βάλτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ (αφού την έχετε βουτυρώσει).

Από πάνω, πασπαλίστε το κραμπλ.

Ψήστε στους 170 βαθμούς. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή.

Αφήστε το να κρυώσει καλά. Φυλάξτε το σε δοχείο με καπάκι, εκτός ψυγείου.

banana minion

Υ.Γ. Εγώ βέβαια έχω και μια απορία, που ποτέ το γκουγκλ, αλλά ούτε και κανένας σεφ κατάφεραν να μου τη λύσουν. Γιατί το banana bread λέγεται banana BREAD και όχι banana cake; Αν ξέρει κάτι κάποιος από εσάς, ας μας πει τελοσπάντων.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]Banana bread και το καινούργιο μας vintage φυστικί σερβίτσιο[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]