Η Αμαρυλλίς Τσέγκου του The Tasty Other μας φτιάχνει Dutch baby με λευκή σοκολάτα

Dutch-baby-1.jpg

Η Αμαρυλλίς, για όσους δεν την ξέρουν, έχει ένα από τα πιο καλαίσθητα food blogs εκεί έξω. Γνωρίζοντάς τη χρόνια, δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό βέβαια, αφού γενικότερα έχει φοβερή αισθητική ως άνθρωπος, πράγμα που φαίνεται τόσο στη διακόσμηση του σπιτιού της όσο και στο πολύ προσωπικό στυλ με το οποίο ντύνεται (και για του λόγου το αληθές, δείτε κι εδώ). Όντας major foodie και Λονδρέζα κάπου μία δεκαετία τώρα, η Αμαρυλλίς ήταν ο άνθρωπος που, όταν πρωτοπήγα στο Λονδίνο, με πήγαινε στα καλύτερα brunch-άδικα και βέβαια συχνά-πυκνά με καλούσε και στο σπίτι για τα impromptu soirée της με κρασί, τυριά (πάντα), κους κους και όλα τα όμορφα πράγματα που μας μαγείρευε.

Η Αμαρυλλίς, λοιπόν, ξεκίνησε το blog με τίτλο The Tasty Other πριν από ενάμιση περίπου χρόνο και γράφει δικές της συνταγές με πανέμορφες φωτογραφίες, αλλά και συνεντεύξεις ανθρώπων στην πόλη που κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με το φαγητό. Φέτος, μάλιστα, ήταν υποψήφιο και στα food blog awards του Βήμα Gourmet. 

Σήμερα μας έφτιαξε μια συνταγή για Dutch baby, αλλά ας αφήσω καλύτερα την ίδια να σας τα πει. Dutch baby, λοιπόν, ή όπως λέει και ο Austin Powers, "Yeah, baby"!

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"][fusion_youtube id="https://www.youtube.com/watch?v=ayLPWCLot74" width="" height="" autoplay="" api_params="" class=""/]

Dutch baby με λευκή σοκολάτα & φράουλες

Το Dutch baby είναι μια μεγάλη τηγανίτα φτιαγμένη με αυγά, γάλα και ζάχαρη και ψημένη στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι οι άκρες τις να φουσκώσουν. Αμέσως μόλις βγει απ’ το φούρνο, οι άκρες της θα πέσουν αρκετά, αλλά θα παραμείνει αφράτη.

Είναι ιδανική επιλογή για ένα ξεχωριστό πρωινό, καθώς είναι εντυπωσιακή στην εμφάνιση και εξαιρετικά εύγευστη, κι όμως, η προετοιμασία της είναι πολύ εύκολη και μάλιστα μπορεί να γίνει από το προηγούμενο βράδυ.

Το συγκεκριμένο Dutch baby έχει ελάχιστη ζάχαρη, μπόλικα κομμάτια λευκής σοκολάτας και σερβίρεται με ζουμερές, γλυκές φράουλες, ζάχαρη άχνη και (προαιρετικά), μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια!

Dutch baby-1-3

Υλικά (για 4 άτομα):

4 μεγάλα αυγά

1 φλυτζάνι πλήρες γάλα

130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κτσ ψιλή ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1/2 κούπα νιφάδες λευκής σοκολάτας

1 κτσ ανάλατο βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση

ζάχαρη άχνη

παγωτό βανίλια

Dutch baby-1-2

Χτυπάμε τα αυγά με το χέρι ή ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να αφρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε ένα μεσαίο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στα αυγά.

Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στα στερεά και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα τουλάχιστον, ή αποβραδίς στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου (230 στον αέρα), έχοντας βάλει μέσα ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Βγάζουμε προσεκτικά το τηγάνι απ’ το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς (200 στον αέρα). Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το βούτυρο και στριφογυρίζουμε για να απλωθεί παντου. Προσθέτουμε το μείγμα της τηγανίτας και βάζουμε στο φούρνο για 10-15’, μέχρι οι άκρες να φουσκώσουν.

Βγάζουμε προσεκτικά απ’ το φούρνο και σερβίρουμε με τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη και το παγωτό βανίλια.

Dutch baby-2

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]