Η Βαλέρια του Lera & the Cakes από τη Ρωσία μας φτιάχνει μους με τροπικά φρούτα

valeriya-mousse-1.jpg

Ένα πράγμα που λάτρεψα στις σπουδές μου στην Cordon Bleu ήταν οι international συναναστροφές: γνώρισα και μαγείρεψα παρέα με άτομα από κάθε γωνιά της Γης και οι περισσότεροι συμμαθητές, έκτοτε, είτε βάλαμε πλώρη για άλλα λιμάνια είτε επιστρέψαμε στη γωνίτσα μας και ξεκινήσαμε τις δικές μας δουλειές.

Κάπως έτσι, η Βαλέρια κι εγώ ήμασταν συμμαθήτριες στην Cordon Bleu, στο Λονδίνο, πριν -δε θέλω να σκέφτομαι πόσο- καιρό. Η Βαλέρια έχει πια επιστρέψει στη Ρωσία, όπου ξεκίνησε την επιτυχημένη επιχείρησή της Lera & the Cakes και περνάει τις μέρες της φτιάχνοντας πανέμορφα γλυκά κάθε είδους.

Σήμερα, έφτιαξε ειδικά για εμάς εδώ στην Αθήνα -μιας που υπερκαλοκαίριασε- μια δροσιστική μους με τροπικά φρούτα. Απολαύστε!

valeriya

 

Here is the recipe of my favorite summer dessert - exotic mousse. It's super easy to make and so delicious and light. Perfect treat for the summertime. For the exotic tropical mousse you will need:

Ingredients:

100 g of passion fruit puree

150 g of mango puree

200 g of banana puree

50 g of lime juice

14 g of leaf gelatine

40 g of sugar

400 g of double cream

valeriya mousse 2

Method:

Soak the gelatine in a small bowl filled with cold water.

Combine all the purees in a large bowl.

In a small saucepan, heat 1/3 of the puree mixture with the sugar. When it starts to boil, remove it and add the soaked gelatine. Mix well.

Combine with the cold puree and let the mixture cool down to room temperature.

Whip the double cream to soft peaks and gently combine with the fruit puree mixture.

Then, pour prepared mousse into glasses and chill.

Decorate as you like. I like to serve this tropical mousse with crushed cookies and fresh berries. Enjoy!

valeriya mousse 3

Aν σας φέρει η τύχη προς τη Ρωσία και ειδικότερα την πόλη Σαμάρα (6η μεγαλύτερη της Ρωσίας, παρακαλώ, χτισμένη δίπλα στις όχθες του Βόλγα), πατήστε εδώ για να παραγγείλετε γλυκά από τη Βαλέρια Βακιτόβα. Αν όχι, μπορείτε απλά να χαζεύετε τις υπέροχες φωτογραφίες της στο instagram της και να σας τρέχει το σαλάκι - εγώ αυτό κάνω πάντως.