Ένα vintage πικνίκ στο πάρκο παρέα με τo Teapot

park7.jpg

Τι καλύτερο απο ένα τεμπέλικο, ανέμελο πικνίκ στο πάρκο μια μέρα με λιακάδα, τώρα που ήρθε επιτέλους η άνοιξη και ζέστανε ο καιρός; Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλάθι για πικνίκ, μια κουβέρτα και όρεξη για μαγείρεμα! Κι όταν έχεις για παρέα την Gertrude Gary Milk του Teapot να σε απαθανατίζει ενώ εσύ απολαμβάνεις ζεστό τσάι από το thermos και λιχουδιές από το καλάθι σου, τι άλλο θέλεις;

Μην καθυστερείτε άλλο, τρέξτε να αγοράσετε τα υλικά και φτιάξτε αμέσως τις 4 συνταγές μας για πικνίκ!

Για τα finger sandwiches με καρότο και τσένταρ:

carrot-cheddar-sandwiches.jpg

Υλικά:

150 γρ καρότο τριμμένο

100 γρ τσένταρ τριμμένο

1 κτγ σος sriracha ή sweet chili

1 κτσ γιαούρτι πλήρες

1 κτσ μαγιονέζα

σχοινόπρασο

αλάτι & πιπέρι

βούτυρο μαλακό

λευκό/μαύρο ψωμί του τοστ (μόνο ψίχα)

Μέθοδος:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αλείφουμε και τις δύο φέτες του τοστ με μαλακό βούτυρο και έπειτα απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη μία φέτα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Σκορπίζουμε επάνω λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Κλείνουμε με την άλλη φέτα και κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Επαναλαμβάνουμε, για όσο μας φτάσει το μείγμα: η ποσότητα αρκεί για περίπου 12-15 finger sandwiches.

Για τα sandwich με προσούτο, μήλο, μπρι και ρόκα:

apple-brie-prosciutto-buns.jpg

Υλικά:

4 μικρά στρογγυλά ψωμάκια

βούτυρο

4 φέτες προσούτο

τυρί μπρι, σε λεπτά φετάκια

ρόκα, μόνο τρυφερά φύλλα

1 κόκκινο μήλο, σε πολύ λεπτές φέτες

αλάτι & πιπέρι

Μέθοδος:

Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα αλείφουμε με μαλακό βούτυρο. Τοποθετούμε στο κάθε ψωμάκια από μία φέτα προσούτο, μια λεπτή φέτα μήλου και δύο λεπτά φετάκια τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και στο τέλος βάζουμε μερικά φύλλα ρόκας και κλείνουμε.

cranberry-linzer-biscuits.jpg

Για τα μπισκότα linzer με μαρμελάδα κράνμπερι:

Υλικά:

250 γρ βούτυρο ανάλατο

125 γρ ζάχαρη άχνη

1/4 κτγ μπέικιν πάουντερ

380 γρ αλεύρι μαλακό

50 γρ αποξηραμένα κράνμπερι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κτσ χυμός πορτοκάλι

μαρμελάδα κράνμπερι

Μέθοδος:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο και την άχνη, ώσπου να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα κράνμπερι ώσπου να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, ή τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Προσθέτουμε τα κράνμπερι, το ξύσμα και τον χυμό στο μείγμα και ανακατεύουμε, ώσπου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε λιγάκι, και σχηματίζουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος 3 χιλιοστά. Με ένα κουπ-πατ, κόβουμε μπισκότα στο μέγεθος που θέλουμε (ιδανικά 5-6 εκατοστά διάμετρος). Στα μισά από αυτά, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο, με ένα μικρότερου μεγέθους κουπ-πατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς, γεμίζουμε το κάτω μέρος με λίγη μαρμελάδα (περίπου 1 κτγ ανά μπισκότο) και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος, αυτό με την τρύπα. 

Για το κέικ μαρμπρέ με κακάο & τσάι matcha και γλάσο bitter σοκολάτας

matcha-cocoa-marble-cake.jpg

Υλικά:

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

190 γρ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

3 αυγά

1 + 1/4 κτγ μπέικιν πάουντερ

240 γρ αλεύρι μαλακό

110 μλ γάλα πλήρες

3 + 1/2 κτγ κακάο

1 + 1/2 κτγ πράσινο τσάι matcha

100 γρ κουβερτούρα bitter

40 γρ βούτυρο ανάλατο

Μέθοδος:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στον κάδο του μίξερ, ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στον κάδο εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και στο άλλο το μάτσα. Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα. Στο τέλος, με μια οδοντογλυφίδα, κάνουμε "νερά" στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο. Τεστάρουμε βυθίζοντας μέσα μια οδοντογλυφίδα: αν είναι έτοιμο, θα βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το γλασάρουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων, ώσπου να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα, και επικαλύπτουμε το κέικ.

teapot-logo.png

Το post δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Teapot και την αγαπημένη μου φωτογράφο/blogger/αστείρευτη πηγή έμπνευσης Gertrude Gary Milk. Εδώ μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες του vintage πικνίκ μας!

Και φυσικά, ακολουθήστε το Teapot και εδώ: FacebookInstagramPinterest