KitKat Ruby cake με φρέσκα σμέουρα

Για το νέο, 4ο είδος σοκολάτας, τη ροζ σοκολάτα ruby και το πώς έφερε την επανάσταση στον χώρο της ζαχαροπλαστικής τα είπαμε πρόσφατα αναλυτικά, τώρα όμως ήρθε η ώρα να δείτε την πρώτη μας δημιουργία με την ολοκαίνουργια KitKat Ruby® της Nestlé. Συνδυάσαμε τη ruby σοκολάτα με φρέσκα σμέουρα, που της ταιριάζουν απίστευτα - το αποτέλεσμα είναι διακριτικά γλυκό, με μια υπέροχη φρεσκάδα και οξύτητα στην επίγευση. Σήμερα θα σας δώσουμε τη συνταγή με τις αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς το πιο όμορφο, girly, ροζ, σοκολατένιο layer cake για το εορταστικό σας τραπέζι!

ruby-cake-4.jpg

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

2 ασπράδια

250 γρ βούτυρο

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

320 γρ αλεύρι

1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ

3/4 κτγ σόδα

200 γρ γιαούρτι πλήρες

70 μλ γάλα πλήρες

200 σμέουρα κατεψυγμένα (ξεπαγωμένα)

ruby-cake-1.jpg

Για τη βουτυρόκρεμα:

300 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό

600 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ φρέσκα σμέουρα

2 σοκολάτες KitKat Ruby®

Για τη διακόσμηση:

freeze dried σμέουρα

2 σοκολάτες KitKat ruby®

10 φρέσκα σμέουρα

ruby-cake-5.jpg

Μέθοδος:

Για το παντεσπάνι:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα).

Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στον κάδο εναλλάξ με το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Στρώνουμε 2 στρογγυλά τσέρκια των 20 εκ. με αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε ώσπου το κέικ να σφίξει τόσο, ώστε όταν βυθίζουμε στο κέντρο του μία οδοντογλυφίδα, να βγαίνει στεγνή.

ruby-cake-6.jpg

Για τη βουτυρόκρεμα:

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνει μια εντελώς λεία, μαλακή βουτυρόκρεμα.

Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τις σοκολάτες KitKat Ruby® ώσπου να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτουμε τη σκόνη και τα σμέουρα στη βουτυρόκρεμα και χτυπάμε καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

ruby-cake-7.jpg

Για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση:

Κόβουμε τα δύο παντεσπάνια οριζοντίως σε 2 φέτες το καθένα με ένα πριονωτό μαχαίρι.

Αλείφουμε την επιφάνεια των 4 φετών με βουτυρόκρεμα και τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη.

Καλύπτουμε το κέικ με βουτυρόκρεμα και ισιώνουμε με σπάτουλα. Τοποθετούμε σε κορνέ λίγη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε την επιφάνεια του κέικ. Κολλάμε freeze dried σμέουρα στα πλαϊνά του κέικ. Στολίζουμε με KitKat Ruby® και φρέσκα σμέουρα.

Συντηρούμε το κέικ στο ψυγείο ως και για 3 μέρες. Το βγάζουμε για μισή ώρα από το ψυγείο πριν το σερβίρουμε ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία και μην ξεχάσετε να μας γράψετε πώς σας φάνηκε η συνταγή στα σχόλια!

ruby-cake-3.jpg

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τζέμης

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε για το εορταστικό vintage χριστουγεννιάτικο άρθρο μας - δείτε όλες τις φωτογραφίες.

Μάθετε τα πάντα για τη νέα ροζ σοκολάτα Ruby.

Και αν αναρωτιέστε για το βελούδινο 1950s φόρεμά μου, είναι sur mesure από τη μοναδική La Cocotte.

madame-gateaux-signature.png
 
Kalliopi Anagnosti