Μπισκότα με κακάο γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

χαλβάς-cookies-1.jpg

Ο Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο είναι ακαταμάχητος και εγώ προσωπικά - το ομολογώ - δύσκολα του αντιστέκομαι. Και αναφέρομαι σε ολόκληρο τον χρόνο, όχι μόνο τη Σαρακοστή! Μάλιστα, γνωρίζετε ότι εκτός από πεντανόστιμος, είναι και ένα προϊόν ευεργετικό για την υγεία, αφού περιέχει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ; Σήμερα, λοιπόν, σας ετοιμάσαμε μια απίθανη, τριπλά σοκολατένια συνταγή για μπισκότα με κακάο, γεμιστά με Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας! Είναι πανεύκολη, γρήγορη, εντελώς comfort και πάνω απ’ όλα, νηστίσιμη! Σας εγγυώμαι ότι θα θέλετε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά - είναι απόλυτα εθιστική!

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε και ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής ή διαβάστε τα υλικά και τη μέθοδο στην περιγραφή.

χαλβάς-cookies-3.jpg

Υλικά (για περίπου 8-10 sandwich cookies):

140 γρ αλεύρι μαλακό

30 γρ κακάο σε σκόνη

60 γρ ζάχαρη άχνη

110 γρ βούτυρο από φυτικά έλαια

1 συσκευασία Μακεδονικός Χαλβάς με Κακάο 400 γρ

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα ώσπου το μείγμα να γίνει ζύμη.
Ζυμώνουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 4-5 χιλ.

Κόβουμε μπισκότα με τετράγωνο κουπ-πατ 6 εκ. και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 15-20’ ώσπου τα μπισκότα να ξεκολλάνε από το χαρτί.

Κόβουμε φέτες πάχους 4-5 χιλ. από τον Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο στο ίδιο σχήμα με τα μπισκότα.

Αφού τα μπισκότα έχουν κρυώσει, τοποθετούμε μια φέτα Μακεδονικού Χαλβά με Κακάο ανάμεσα σε δύο μπισκότα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) και βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση στη σοκολάτα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ώσπου να πήξει η σοκολάτα.

Πασπαλίζουμε με Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο και σερβίρουμε!

Μπορούμε να φυλάξουμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου για 5-6 μέρες.

χαλβάς-cookies-4.jpg
madame-gateaux-signature.png