Loaf cake με αχλάδι και Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα

κέικ-αχλάδι-χαλβάς-αμύγδαλα-1.jpg

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ακαταμάχητος και εγώ προσωπικά - το ομολογώ - δύσκολα του αντιστέκομαι. Και αναφέρομαι σε ολόκληρο τον χρόνο, όχι μόνο στη Σαρακοστή! Μάλιστα, γνωρίζετε ότι εκτός από πεντανόστιμος, είναι και ευεργετικός για την υγεία, αφού περιέχει πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ;

Πριν λίγες μέρες ανεβάσαμε τη συνταγή μας για Μπισκότα με κακάο, γεμιστά με Μακεδονικό χαλβά με Κακάο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα, λοιπόν, εμπνευστήκαμε από τον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα και δημιουργήσαμε ένα λαχταριστό loaf cake με ζουμερά αχλάδια, αμύγδαλα και ολόκληρα κομμάτια Μακεδονικού Χαλβά με Αμύγδαλα που λιώνουν μέσα στο μείγμα - και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!

Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα, νηστίσιμη – όμως, πάω στοίχημα πως θα μπει στο καθημερινό σας ρεπερτόριο και θα θέλετε να την φτιάχνετε όλο τον χρόνο! Δείτε το food video και φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα ή διαβάστε αναλυτικά τη μέθοδο βήμα προς βήμα.

Υλικά: (Για 1 φόρμα μήκους 22 εκ.)

75 ml ελαιόλαδο

50 γρ Μακεδονικό Ταχίνι

100 γρ καστανή ζάχαρη

230 γρ αλεύρι μαλακό

7 γρ μπέϊκιν πάουντερ

100 γρ Μακεδονικός Χαλβάς με Αμύγδαλα

40 γρ αμύγδαλο φιλέ

4 αχλάδια

κέικ-αχλάδι-χαλβάς-αμύγδαλα-2.jpg

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το Μακεδονικό Ταχίνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.

Προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ στο αλεύρι, τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε στον κάδο και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.

Καθαρίζουμε 3 από τα αχλάδια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα αχλάδια, τα αμύγδαλα και τον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα σε κομματάκια στο μείγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Κόβουμε τρεις λεπτές φέτες από το 4ο αχλάδι (κατά μήκος) και τις τοποθετούμε επάνω στο κέικ.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το κέικ με λίγο ακόμα Μακεδονικό Χαλβά και αμύγδαλα.

Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45’, ώσπου να ροδίσει. Βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα – αν βγει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο.

κέικ-αχλάδι-χαλβάς-αμύγδαλα-4.jpg
madame-gateaux-signature.png