Αυγοφέτες με μήλα με κανέλα

Επειδή προβλέπεται βροχερό Σαββατοκύριακο, το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι αυτό εδώ το πρωινό - ή μάλλον αυτή εδώ η πρωινάρα. Πάντα το έλεγα, άλλωστε ότι οι αυγοφέτες είναι χάδι για την ψυχούλα μας, οπότε μετά από μία κοπιαστική εβδομάδα, σίγουρα θα σας φτιάξουν το κέφι. Αυτό το πιάτο τα έχει όλα: μήλα για την απαραίτητη #φθινοπωρίλα, μπόλικη κανέλα για να μοσχομυρίσει το σπίτι και άφθονο σιροπάκι στο τελείωμα! Να σας πω κι ένα μυστικό; Μην χρησιμοποιήσετε τυποποιημένο ψωμί του τοστ - πάρτε ολόκληρο ψωμί του τοστ από τον φούρνο και κόψτε το σε χοντρές φέτες - δοκιμάστε το και με ευχαριστείτε αργότερα.

Για 4 άτομα

Υλικά:

Για τα μήλα:

3-4 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα, σε φέτες

30 γρ βούτυρο ανάλατο

3 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 κτγ κανέλα

Για τις αυγοφέτες:

4 χοντρές φέτες ψωμί του τοστ

140 μλ γάλα πλήρες

40 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/2 κτγ κανέλα

1,5 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

3 αυγά μεσαία

λίγο βούτυρο για το τηγάνι

σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος:

Για τα μήλα:

  1. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

  2. Προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα.

  3. Μαγειρεύουμε ώσπου τα μήλα να μαλακώσουν μεν, αλλά να κρατάνε στο δόντι.

Για τις αυγοφέτες:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα.

  2. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

  3. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. Σε καθαρό τηγάνι, βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει.

  5. Βυθίζουμε μια φέτα ψωμί στον χυλό και την αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να τραβήξει υγρά.

  6. Την τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα και τη βάζουμε στο τηγάνι.

  7. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

  8. Βάζουμε τη φέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη.

  9. Αν το τηγάνι δεν έχει αρκετό βούτυρο, προσθέτουμε λίγο ακόμα. Αν το βούτυρο έχει σκουρύνει υπερβολικά, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και έπειτα βάζουμε μέσα ένα κομματάκι βούτυρο για να συνεχίσουμε.

  10. Μπορούμε να σερβίρουμε τις τέσσερις φέτες σε στοίβα, με μήλα ανάμεσά τους και να περιχύσουμε με το σιρόπι, ή να τις σερβίρουμε σε τέσσερις ατομικές μερίδες.

Υ.Γ. Μήλα μου για μήλα:

 
Previous
Previous

Ροζ moon milk με ασβαγκάντα για βραδινή χαλάρωση

Next
Next

Κλασικό Croque Madame