Churros στο Air Fryer

Ποιος δοκίμασε τσούρος και δεν τα αγάπησε; ΚΑΝΕΙΣ. Πολλή θερμίδα όμως. Και τηγάνισμα. Και πλύσιμο. Γι’ αυτό, σήμερα τα φτιάχουμε πανεύκολα και πιο υγιεινά, χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι, στο Air Fryer της Philips, όπου ψήνονται μέσα σε 12 μόλις λεπτά!

Ο πολυμάγειρας Airfryer XXL, που έχει κάδο 7,2 λίτρων, λειτουργεί με rapid Air technology. Αυτή η γρήγορη κυκλοφορία του αέρα δίνει πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα, μαγειρεύοντας με ελάχιστο έως καθόλου λάδι, μιάμιση φορά ταχύτερα από τον συμβατικό φούρνο.

Για περίπου 25-30 τμχ

Υλικά:

230 μλ νερό

1/4 κτγ αλάτι

2 κτσ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

80 γρ βούτυρο ανάλατο

140 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

2 αυγά μεσαία, χτυπημένα

1 κτγ κανέλα

30 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

30 γρ πραλίνα σοκολάτας

2-4 κτσ γάλα

Μέθοδος:

  1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν.

  2. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, για 1-2’, ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τον πάτο του σκεύους.

  3. Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3’.

  4. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.

  5. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, ετοιμάζουμε μια σακούλα κορνέ με μύτη τύπου αστέρι και γεμίζουμε με το μείγμα.

  6. Σχηματίζουμε τα τσούρος και κόβουμε την άκρη της ζύμης με ψαλίδι.

  7. Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 30’.

  8. Τοποθετούμε 8 τσούρος στον κάδο του Air Fryer αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.

  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 12’.

  10. Σε ένα πιατάκι, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

  11. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε την πραλίνα με το γάλα, ώσπου να αποκτήσει ρευστή μορφή.

  12. Ανοίγουμε τον κάδο, τον αδειάζουμε και όσο τα τσούρος είναι ζεστά, τα κυλάμε στη ζάχαρη, βουτάμε στη σοκολάτα και απολαμβάνουμε!

  13. Στο μεταξύ, μπορούμε να συνεχίσουμε να ψήνουμε τις επόμενες παρτίδες που ετοιμάσαμε, ή να φυλάξουμε τα τσούρος στην κατάψυξη για επόμενη χρήση. Αν βάλουμε τα κατεψυγμένα τσούρος σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, μπορούμε να τα ψήσουμε ακόμη και 1 μήνα μετά!

 
Previous
Previous

Σαλάτα Waldorf με μήλα Fuji

Next
Next

Φράουλες ψητές στο μαντέμι