Σαλάτα Waldorf με μήλα Fuji
Ξέρετε πόσο αγαπώ τις αλμυρόγλυκες γεύσεις και αυτή η σαλάτα είναι μία από τις αγαπημένες μου, γιατί περιέχει μήλο.
Διάλεξα τα μήλα της ποικιλίας Fuji, γιατί είναι γλυκά, πολύ τραγανά και έχουν κι αυτή την υπέροχη ροδαλή διχρωμία, που θα κάνει τη σαλάτα σας σκέτο κουκλί.
Η σαλάτα Waldorf δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη και -αν θέλετε, πιστέψτε το- μετράει 128 χρόνια ζωής! Περιέχει άισμπεργκ, σέλερι, μήλο, καρύδια και μια σος με γιαούρτι, μαγιονέζα, λεμόνι, λάδι και μέλι!
Η σημερινή μας συνταγή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος FRUIT UP!, που υλοποιεί ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.
Για 2 άτομα
Υλικά:
1/2 άισμπεργκ, σε μεγάλες λωρίδες
2-3 κλωνάρια σέλερι, σε κομματάκια
1 μήλο Fuji, σε κυβάκια
2 κτσ γιαούρτι
1 κτσ μαγιονέζα
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κτσ ελαιόλαδο
1/2 κτσ μέλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα καρύδια, χοντροσπασμένα
Μέθοδος:
Φτιάχνουμε τη σος: σε ένα βαζάκι, βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λεμόνι, το μέλι και το αλατοπίπερο, καπακώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και αναπροσαρμόζουμε αν δεν μας αρέσει η ισορροπία.
Σε μια σαλατιέρα, βάζουμε το άισμπεργκ, το σέλερι και το μήλο.
Περιχύνουμε με τη σος και προσθέτουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.