Mojito αλλιώς με Peleano Wine Spritzer Mastiha
White wine mojito για σήμερα, διότι αφενός έχουν σφίξει οι ζέστες και κάπως πρέπει να δροσιστούμε, και αφετέρου, το αγαπημένο μου brand Peleano κυκλοφόρησε καινούργια ετικέτα: Σαββατιανό κρασί με ανθρακούχο νερό και μαστιχέλαιο! Ταιριάζει θαυμάσια με τον δυόσμο και τα εσπεριδοειδή, οπότε το White Wine Mojito ήταν μονόδρομος - και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε!
Η εταιρεία Peleano διαθέτει μια γκάμα τριών ετικετών από Sparkling Wine Spritzers, χρησιμοποιώντας κρασί από αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες (Σαββατιανό, Μοσχάτο και Μοσχοφίλερο), από επιλεγμένους αμπελώνες της Πελοποννήσου. Και οι τρεις ετικέτες είναι ανάλαφρες και δροσιστικές, χαμηλές σε αλκοόλ και θερμίδες και ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουν ένα brunch, finger food ή επιδόρπια!
Υλικά:
Για 4 άτομα
1 φιάλη Peleano Wine Spritzer Mastiha 750 ml
4 κτγ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
2 λάιμ
χοντροσπασμένος πάγος
Μέθοδος:
Σε κάθε ποτήρι, βάζουμε από 4 κομματάκια λάιμ, 1 κτγ ζάχαρη και 5-6 φύλλα δυόσμου.
Με γουδοχέρι (ή με την ανάποδη ενός κουταλιού, αν δεν έχουμε), πιέζουμε μερικές φορές ώστε να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη και να βγάλουν τα αρώματά τους το λάιμ και ο δυόσμος.
Προσθέτουμε πάγο κατά τα 2/3 του ποτηριού.
Γεμίζουμε τα ποτήρια με Peleano.
Γαρνίρουμε με κλωναράκι δυόσμου ή/και φέτα λάιμ και σερβίρουμε.
Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές: