Gelée au Mystic Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, ερωτεύτηκα το Mystic, έναν brut αφρώδη λευκό οίνο που αποτελείται από δύο μυστικές ποικιλίες!

Κι εκεί που το απολάμβανα στο κολωνάτο ποτήρι μου, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω το πιο chic επιδόρπιο – όπως του αρμόζει!

Gelée au Mystic, λοιπόν. Αντίστοιχα με τα gelée champagne, ξεκινάμε με βάση ένα brut αφρώδες, για να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ως προς τη γλυκύτητα του επιδορπίου, αφού θα του προσθέσουμε ζάχαρη.

Σερβίρουμε το Gelée Mystic με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή crème fraîche και φρέσκα μούρα – φράουλες, μύρτιλα & σμέουρα.

Υλικά:

7 φύλλα ζελατίνης (12 γρ)

450 ml νερό

100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 φιάλη Mystic Κτήμα Μέγα Σπήλαιο (750 ml)

φρέσκα μούρα (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα)

300 ml κρέμα γάλακτος

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό, μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-10’.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.

  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά, τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν.

  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και περιμένουμε να κρύωσει.

  5. Ανοίγουμε το Mystic, χύνουμε όλο το περιεχόμενο της φιάλης μέσα στο μπολ και αναδεύουμε.

  6. Τοποθετούμε τα φρούτα μας σε ποτήρια σαμπάνιας κουπέ, σε ατομικά μπολάκια, σε φόρμα για ζελέ ή σε μια μεγάλη γαβάθα.

  7. Γεμίζουμε με το μείγμα και τοποθετούμε τα σκεύη στο ψυγείο, για 4-5 ώρες τουλάχιστον (ή και από την προηγούμενη μέρα).

  8. Αμέσως πριν το σερβίρισμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.

  9. Σερβίρουμε το ζελέ με την κρέμα στο πλάι.

Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές:

 
Previous
Previous

Mojito αλλιώς με Peleano Wine Spritzer Mastiha

Next
Next

Κρέμα μελιού