Κρέμα μελιού
Πάω στοίχημα ότι δεν ήξερες πως μπορείς να χτυπήσεις το μέλι στο μίξερ και να γίνει κρέμα.
Γιατί να το κάνεις; Γιατί με τον αέρα που θα ενσωματωθεί θα γίνει αφράτο και θα αποκτήσει υπέροχη, βελούδινη υφή!
Άπλωσέ το σε ένα ψωμάκι -μαύρο, πολύσπορο και προζυμένιο, κατά προτίμηση- και θα με θυμηθείς! Και αν θες, μπορείς να το βάλεις και στα pancakes σου το Σαββατοκύριακο!
Μπορείς να το αποθηκεύσεις σε βάζο στο ψυγείο και η υφή του θα διατηρηθεί. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατευθείαν από το ψυγείο, ενώ όταν έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, γίνεται πάλι πιο ρευστό.
Υλικά:
Μέλι της επιλογής σας
Μέθοδος:
Χτυπάμε το μέλι στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 10’ - 15’, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Αποθηκεύουμε το μέλι σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.
Y.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές: