Αλμυρό κέικ με γραβιέρα, μπριζόλα και πολύχρωμες πιπεριές

Ένα πανεύκολο και γρήγορο, λαχταριστό αλμυρό κέικ με γραβιέρα Νάξου, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και πολύχρωμες πιπεριές. Αυτό το κέικ γίνεται πεντανόστιμο και πολύ αφράτο, οπότε αν σας αρέσει η συνταγή, κρατήστε τη βάση και δοκιμάστε παραλλαγές με άλλα τυριά, αλλαντικά, ελιές, λιαστή τομάτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει, σε ίσες ποσότητες.

Για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ

Υλικά:

4 αυγά μεσαίου μεγέθους

60 μλ ελαιόλαδο

80 γρ γιαούρτι πλήρες

50 μλ γάλα πλήρες

180 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

2 κτγ baking powder

αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

120 γρ γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ (ή άλλη γραβιέρα της επιλογής σας), τριμμένη

100 γρ καπνιστή μπριζόλα, κομμένη σε κυβάκια

100 γρ πιπεριά κόκκινη, πορτοκαλί & κίτρινη, σε κυβάκια

Μέθοδος:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα.

  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.

  3. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.

  4. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το ζαμπόν και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  5. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε να εξέχει στα πλαϊνά.

  6. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στον αέρα, για 45-50’, ώσπου το κέικ να ροδίσει.

  7. Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, ξεφουρνίζουμε.

  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.

  9. Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 1-2 μέρες.

 

Υ.Γ. Σχετικές συνταγές:

Previous
Previous

Oreo cupcakes για τα γενέθλια των Oreo (αλλά και τα δικά μου!)

Next
Next

Churros με σοκολατένια σος