Σπαράγγια με προσούτο και αυγό ποσέ
Ένα τέλεια ισορροπημένο πιάτο, ό,τι πρέπει για ένα πλήρες, αλλά ελαφρύ και υγιεινό, πρωτεϊνικό μεσημεριανό.
Υλικά:
Για 1 άτομο
6-7 σπαράγγια, καθαρισμένα
ελαιόλαδο, για το τηγάνι
1-2 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από 1/2 λεμόνι
1-2 φέτες προσούτο
1 αυγό
λίγη παρμεζάνα
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Περνάμε το σκόρδο από πρέσα και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια, τον χυμό, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα με μια τσιμπίδα.
Στο μεταξύ, ποσάρουμε το αυγό.
Σερβίρουμε σε πιάτο, τοποθετώντας πρώτα τα σπαράγγια, μετά το προσούτο, από πάνω το αυγό και έπειτα τρίβουμε παρμεζάνα σε φλοίδες με τον αποφλοιωτή λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε!