Αφογκάτο με παγωτό φιστίκι
Απλά τα πράγματα. Σου αρέσει το φιστίκι; Σου αρέσει ο καφές; ΜΠΟΥΜ! Affogato al pistachio!
Παίρνεις ένα ποιοτικό τζελάτο φιστίκι. Γεμίζεις μια κούπα. Κάνεις μια φωλίτσα στη μέση. Βουτάς ανάποδα σε χοντροκομμένο φυστίκι. Χώνεις κάτω από τη μηχανή του καφέ. Αφήνεις τον εσπρέσο να πέσει μέσα. Απολαμβάνεις.
Tip 1: Προτείνω να χρησιμοποιήσεις έναν εσπρέσο με ένταση και οξύτητα, για το κοντράστ.
Tip 2: Αν περιμένεις παρέα, μπορείς να ετοιμάσεις τις κούπες από πριν και να τις φυλάξεις στην κατάψυξη.
Υλικά:
τζελάτο φιστίκι
χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης
εσπρέσο
Μέθοδος:
Γεμίζουμε μια κούπα του καφέ με το τζελάτο.
Σχηματίζουμε μια φωλιά.
Αναποδογυρίζουμε την κούπα πάνω σε χοντροκομμένα φιστίκια ώστε να κολλήσουν.
Φτιάχνουμε εσπρέσο και αφήνουμε να χυθεί μέσα στην κούπα.