Μπωλάρα με κινόα, κέιλ, αβοκάντο, αυγό και ταχινολέμονο
Τι μπωλάρα είναι αυτή;
Καλωσήρθες στην καινούργια μου σειρά, όπου σου δείχνω ιδέες για υγιεινές και θρεπτικές μπωλάρες για το μεσημεριανό σου. Πες το healthy bowl, πες το buddha bowl, πες το power bowl, εγώ τα λέω απλώς μπωλάρες. Είναι τα μπωλ που φτιάχνω συνήθως τα μεσημέρια στη δουλειά. Φροντίζω να έχουν μπόλικη πρωτεϊνη, άφθονες φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, αλλά και σύνθετους υδατάνθρακες σε μικρές ποσότητες. Σου εγγυώμαι ότι θα σε μπουστάρουν για όλη τη μέρα, δεν θα σε βαρύνουν, και σου υπόσχομαι ότι είναι και πεντανόστιμα!
Υλικά
Για 1 άτομο:
1 αυγό
1 φέτα χαλούμι
50 γρ κινόα
2 φύλλα κέιλ
1/2 αβοκάντο
λίγο σχοινόπρασο
άσπρο σουσάμι
μαυροσήσαμο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κτσ ταχίνι
αλατοπίπερο
Μέθοδος:
Βράζουμε ένα αυγό για 6-7’ ώσπου να γίνει μελάτο.
Σκεπάζουμε την κινόα με νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.
Τηγανίζουμε μια φέτα χαλούμι για λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το λεμόνι με το ταχίνι και αλατοπίπερο, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στην μπωλάρα, περιχύνουμε με τη σος, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σουσάμι και σερβίρουμε.