Μπρουσκέτες με κατίκι, προσούτο, νεκταρίνι & μέλι

Αυτές οι πανεύκολες μπρουσκέτες είναι μια έκρηξη γεύσεων που θα απολαύσεις σε λίγα μόλις λεπτά, για πρωινό, brunch ή και ελαφρύ μεσημεριανό. Φυσικά, με μέλι ΑΤΤΙΚΗ, την εταιρεία που εδώ και σχεδόν 100 χρόνια φέρνει στο τραπέζι μας μέλια άριστης ποιότητας με διεθνείς διακρίσεις.

Υλικά:

Για 2 άτομα:

2 φέτες μαύρο ψωμί

κατίκι Δομοκού (ή τσαλαφούτι, ρικότα, κότατζ ή ανθότυρο)

2 φέτες προσούτο

1 νεκταρίνι

φύλλα φρέσκου βασιλικού

ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Μέθοδος:

  1. Κόβουμε το νεκταρίνι σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για λίγα λεπτά.

  2. Φρυγανίζουμε το ψωμί.

  3. Αλείφουμε με κατίκι.

  4. Βάζουμε μια φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού.

  5. Τοποθετούμε τα νεκταρίνια.

  6. Ραντίζουμε με μέλι.

  7. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 
Next
Next

Iced tea με ιβίσκο, φράουλες και δυόσμο