Εύκολα μπισκοτάκια gingerbread men με μπαχαρικά και κακάο
Αυτά τα λαχταριστά μπισκότα είναι μια παραλλαγή του gingerbread που έχει και κακάο! Τραγανά και μοσχομυρωδάτα, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον καφέ σας - και γιατί όχι; Να τον στολίσετε κιόλας! Με λίγο χριστουγεννιάτικο σπάγκο ή κορδέλα, φτιάξτε στο πι και φι λιλιπούτεια κασκόλ για τα μπισκοτοανθρωπάκια σας - κρίμα θα είναι να τους πιάσουν τα λαιμά τους γιορτιάτικα!
Υλικά:
Για περίπου 40 τμχ
125 γρ βούτυρο ανάλατο
90 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ golden syrup ή μέλι της επιλογής σας
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ κακάο
1 κτγ μαγειρική σόδα
2 κτγ τζίντζερ τριμμένο
1 κτγ κανέλα σε σκόνη
¼ κτγ γαρύφαλλο
¼ κτγ μοσχοκάρυδο
χριστουγεννιάτικη κορδέλα ή σπάγκος, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το golden syrup ή το μέλι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε σταδιακά το περιεχόμενο του μπολ μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών.
Με ένα κουπ-πατ σε σχήμα gingerbread man (ή με όποιο άλλο σχήμα μας αρέσει) κόβουμε μπισκότα.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-15’, ανάλογα με το μέγεθός τους και το πόσο τραγανά μας αρέσουν.
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν, μπορούμε να τα στολίσουμε με τις κορδέλες ή τον σπάγκο. Σερβίρουμε τα μπισκότα μαζί με καφέ.
Όσα μπισκότα περισσέψουν, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, ως και για 1 βδομάδα.
Υ.Γ. Δείτε σχετικές συνταγές: