Τυρόπιτα σε φύλλο ρυζιού
Μια ατομική τυρόπιτα του πεντάλεπτου που αντί για φύλλο φτιάχνεται πολύ βολικά και εύκολα με 3 φύλλα ρυζιού. Έχει πολύ λιγότερους υδατάνθρακες από μία πίτα με φύλλο - άσε που δεν χρειάζεται ούτε να ανοίξεις φύλλο ούτε καν να ξεπαγώσεις ένα ολόκληρο πακέτο με έτοιμο φύλλο.
Αν την πρώτη φορά σου ανοίξει στο ψήσιμο, μη σκας, γιατί είναι εξίσου πεντανόστιμη. Με 2-3 προσπάθειες ακόμη, θα βρεις πώς να την τυλίγεις ώστε να μην ξανασυμβεί. Θέλει απλώς σφιχτό τύλιγμα και τις άκρες που περισσεύουν, τυλιγμένες προς τα μέσα. Btw, τα φύλλα ρυζιού θα τα βρεις στο σουπερμάρκετ στο τμήμα με τα ασιατικά τρόφιμα, ή σε ασιατικά παντοπωλεία.
Υλικά:
70 γρ φέτα
30 γρ μοτσαρέλα
πιπέρι
1 αυγό + κρόκος για άλειμμα
3 φύλλα ρυζιού
Μέθοδος:
Ανακατεύεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το πιπέρι και το αυγό σε ένα μπολ.
Βρέχεις τρία φύλλα ρυζιού σε λίγο νερό και τα απλώνεις πάνω σε ένα ξύλο κοπής, ώστε να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
Βάζεις τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνεις τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και τυλίγεις σε ένα σφιχτό ρολό.
Αλείφεις με κρόκο και πασπαλίζεις με μαυροσήσαμο.
Ψήνεις στο AirFryer στους 200 για 12’ περίπου λεπτά και σερβίρεις.