Γιαπωνέζικο sando με cloud eggs και αυγοσαλάτα

Αυτό το sando έχει γίνει viral στα σόσιαλ και δικαίως, γιατί είναι εξωφρενικά νόστιμο, fluffy (cloud eggs αφού) και comfort. Η baker της καρδιάς μας, Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά, μας έφτιαξε original γιαπωνέζικο ψωμί shokupan και η Σουρτούκω ήρθε στην κουζίνα μου, το φτιάξαμε και το καταβροχθίσαμε παρέα, μαζί με sparkling sake που του ταίριαξε φουλ.

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 βραστά αυγά

4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

σχοινόπρασο

1 κτσ μαγιονέζα

1 κτσ μουστάρδα Dijon

αλατοπίπερο

Sriracha mayo

Μέθοδος:

  1. Ψιλοκόβουμε τα βραστά αυγά, τα ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώσπου να φουσκώσουν.

  3. Στρώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε δύο φωλιές με τα ασπράδια.

  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 3-4’ στους 180C.

  5. Χτυπάμε τους κρόκους με αλατοπίπερο, ανοίγουμε τον φούρνο, περιχύνουμε και ψήνουμε για άλλα 3’.

  6. Αλείφουμε 4 φέτες ψωμί με Sriracha mayo και τοποθετούμε πάνω τα αυγά.

  7. Κλείνουμε τα sando, τυλίγουμε με χαρτί και τα κόβουμε στη μέση.

  8. Βάζουμε αυγοσαλάτα στο κέντρο τους και γαρνίρουμε με έξτρα Sriracha mayo.

 
Previous
Previous

Ρολά με μαρμελάδα φράουλα

Next
Next

Ανοιξιάτικα angel cakes με μαρέγκα