Ρολά με μαρμελάδα φράουλα
Αυτά τα φραουλορολά είναι ένα από τα πιο comfort πραγματάκια που θα σου ξεφουρνίσει ποτέ ο αλγόριθμος.
Τα δικά μου τα έφτιαξα με μαρμελάδα φράουλα ΑΤΤΙΚΗ. Η ΑΤΤΙΚΗ–ΠΙΤΤΑΣ, που εδώ και σχεδόν 100 χρόνια δίνει γεύση στα πρωινά σας με την γκάμα μελιών της, τώρα προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές με τις 5 μοναδικές μαρμελάδες της, φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή. Χαρακτηρίζονται ως «έξτρα» γιατί έχουν κομμάτια φρούτων, που αντιστοιχούν σε πάνω από το μισό της περιεκτικότητάς τους και λαχταριστή αξεπέραστη γεύση.
Και μιας και διανύουμε την εποχή της φράουλας, στολίσαμε τα ρολά και με φρέσκιες φραουλίτσες, για την τσαχπινιά!
Υλικά:
10 γρ μαγιά ξηρή στιγμής
240 γάλα χλιαρό
15 γρ ζάχαρη
540 γρ αλεύρι
1 κτγ αλάτι
50 γρ ζάχαρη
2 αυγά μεσαία
140 γρ βούτυρο ανάλατο, σε κομματάκια, θερμοκρασία δωματίου
1 κτγ ηλιέλαιο
200-250 γρ μαρμελάδα
φρέσκιες φράουλες
Μέθοδος:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τα 15 γρ ζάχαρη και περιμένουμε λίγο να αφρίσει το μείγμα, για να βεβαιωθούμε ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε με τον γάντζο το αλεύρι, το αλάτι και τα 50 γρ ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5’.
Προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκι-κομματάκι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, για 15’, ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την κάνουμε μπάλα, αλείφουμε το ηλιέλαιο στον πάτο του κάδου και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
Τοποθετούμε τον κάδο στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη από τπ ψυγείο και ανοίγουμε με πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο 30x50 εκ.
Αλείφουμε με τη μαρμελάδα αφήνοντας περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.
Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ισόπαχες φέτες.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για άλλα 45’ (εκτός ψυγείου).
Με πινέλο, αλείφουμε τα ρολά με αυγό.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180, στις αντιστάσεις, για 20-30’.
Αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα ακόμη και στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες.