Λαβράκι ταρτάρ με αβοκάντο και αγγούρι
Ο σεφ Δημήτρης Πραμμάτιας ήρθε στην κουζίνα μου να με μάθει πώς φιλετάρουμε ψάρι.
Τρελαίνομαι για ψάρια σε όλες τις μορφές τους, αλλά έχω μια παραπάνω αδυναμία στις ωμές παρασκευές: σούσι, καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ κ.ο.κ.
Ως pastry chef τα knife skills μου περιορίζονται στα φρούτα και τις τούρτες, οπότε το είχα πάρει λίγο από φόβο, ο Δημήτρης, όμως, είναι ο καλύτερος δάσκαλος! Μην το φοβάσαι ούτε εσύ, λοιπόν, τόλμησέ το, για να απολαμβάνεις ταρτάρ και στο σπίτι αντί να τα σκας στα εστιατόρια!
Και επειδή είμαστε του zero waste, αφού φιλετάραμε το ψάρι, πήρα κεφάλι, ουρά και ό,τι άλλο περίσσεψε και τα έκανα μια ψαρόσουπα του ονείρου, πετώντας απλώς κρεμμύδι, πατάτα, σέλινο και καρότο μαζί του στην κατσαρόλα!
Υλικά:
1 ολόφρεσκο λαβράκι
1 αβοκάντο
1 λάιμ
1 κρεμμυδάκι
1 αγγούρι
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
Μέθοδος:
Φιλετάρουμε το ψάρι και κρατάμε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια στην άκρη.
Κόβουμε το ένα φιλέτο σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το προσθέτουμε στο ψάρι.
Βάζουμε λάιμ, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-10’.
Κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες.
Σχηματίζουμε έναν κύκλο με τις φέτες σε ένα πιάτο.
Τοποθετούμε δύο τσέρκια το ένα μέσα στο άλλο (12 και 10 εκ.)
Γεμίζουμε με το ψάρι ως τη μέση.
Γεμίζουμε με το αβοκάντο ως πάνω.
Ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με λίγο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε!