Μπωλάρα με σολομό και σος bang bang
Άλλη μία θρεπτική και χορταστική μπωλάρα είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια, και έχει απ’ όλα: πρωτεϊνη, υδαντάνθρακα, μπόλικη φυτική ίνα και λίγη σος για να γλιστράει. Η σος είναι πανεύκολη και μπορείς να αναπροσαρμόσεις τις αναλογίες των υλικών ανάλογα με τα γούστα σου, αλλά εδώ είναι ένας γενικός μπούσουλας.
Υλικά:
1 φέτα σολομός
αλατοπίπερο
λίγο μοβ λάχανο
1 καρότο
1/3 αγγούρι
φασολάκια ενταμάμε, βρασμένα
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
λίγος φρέσκος κόλιανδρος
σουσάμι και μαυροσήσαμο
2 κτσ μαγιονέζα
1 κτσ sweet chili sauce
1 κτσ sriracha sauce
1 κτγ μιρίν
Μέθοδος:
Αλατοπιπερώνεις τον σολομό και τον ψήνεις για 10’ περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για τη σος, χτυπάς σε ένα βαζάκι τη μαγιονέζα, τη sweet chili και τη sriracha sauce και το μιρίν μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στήνεις το πιάτο με το ρύζι στη μέση και τα λαχανικά γύρω-γύρω.
Περιχύνεις με τη σος, πασπαλίζεις με κόλιανδρο και μαυροσήσαμο και σερβίρεις.