Μπωλάρα με γαρίδες, αβοκάντο και σος sriracha mayo

Πωωω! Τι μπωλάρα είναι αυτή; Άλλη μια πανεύκολη, θρεπτική, χορταστική και υγιεινή μπωλάρα είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια για αυτές τις μέρες που αναρωτιέστε τι στο καλό να φτιάξετε να φάτε. Πρωτεϊνη έχει, φυτικές ίνες έχει, καλά λιπαρά έχει και επίσης σύνθετους υδατάνθρακες σε ποσότητα τόση, ώστε να σας δώσει ενέργεια χωρίς να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες.

Υλικά:

Για 2 άτομα

12 γαρίδες

1 ρύζι σε σακουλάκι

1 αβοκάντο

πράσινη πιπεριά

άισμπεργκ

1 αγγούρι

σχοινόπρασο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Sriracha

μαγιονέζα

χυμός από 1 λεμόνι

Μέθοδος:

  1. Βράζουμε τις γαρίδες, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.

  2. Στο ζουμί από τις γαρίδες, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

  3. Για τη σος, ανακατεύουμε το λεμόνι με λίγη Sriracha και μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε.

  4. Κόβουμε το αβοκάντο στα δύο και το καθαρίζουμε.

  5. Κόβουμε το άισμπεργκ σε λωρίδες και το αγγούρι σε κύβους.

  6. Σε δύο μπωλάρες, μπιράζουμε τις γαρίδες, το ρύζι, το άισμπεργκ, το αβοκάντο, το αγγούρι και την πιπεριά.

  7. Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, γαρνίρουμε με τη σος και σερβίρουμε.

 
Next
Next

Μπίτερ σοκολάτα με τσίλι