Παγωτό με αλατισμένο μέλι

Μπορώ να έχω την προσοχή σας; Παγωτο με αλατισμένο μέλι.

Disclaimer: ζητούμε ταπεινά συγγνώμη διότι ΑΥΤΟ το αλμυρόγλυκο παγωτό είναι άκρως εθιστικό και δύναται να καταστεί υπεύθυνο για την κατακόρυφη αύξηση της περιφέρειάς σας.

Φτιαγμένο με μέλι ΑΤΤΙΚΗ, το μέλι που συνοδεύει το πρωινό σου εδώ και 100 σχεδόν χρόνια.

Πώς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο; Με μια κουταλιά αλάτι.

Υλικά:

200 γρ κρόκοι αυγού

140 γρ μέλι ΑΤΤΙΚΗ

500 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

500 μλ γάλα πλήρες

1,5 κτγ αλάτι

ανθός αλατιού

Μέθοδος:

  1. Τοποθετούμε την παγωτομηχανή αποβραδίς στην κατάψυξη.

  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα και το γάλα να πάρουν βράση.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το μέλι με τους κρόκους και το αλάτι με έναν αυγοδάρτη.

  4. Χύνουμε όλο το περιεχόμενό της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε.

  5. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, ώσπου το μείγμα μας να πήξει ελαφρώς.

  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  7. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει καλά.

  8. Βγάζουμε την παγωτομηχανή από την κατάψυξη και χτυπάμε το παγωτό βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή.

  9. Βάζουμε τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη για 12 ώρες, ώσπου να παγώσει το παγωτό.

  10. Σερβίρουμε το παγωτό με λίγο έξτρα μέλι και ανθό αλατιού.

 
Next
Next

Sgroppino, ιταλικό κοκτέιλ με σορμπέ λεμόνι