Τιραμισού με πέρλες καφέ

Ένα κλασικό τιραμισού, με μια ανατρεπτική πινελιά!

Σου συστήνω τις πέρλες καφέ της JDE Professional - ένα νέο είδος απόλαυσης! Κάθε πέρλα απελευθερώνει πλούσιο άρωμα, ένταση και υφή, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειριά καφέ. Δεν είναι απλώς διακόσμηση - οι πέρλες αυτές ανεβάζουν κάθε συνταγή σε άλλο επίπεδο, είτε πρόκειται για επιδόρπιο είτε για ρόφημα.  Ανακάλυψέ τις πέρλες καφέ της JDE μέσω του δικτύου συνεργατών της JDE Professional!

Σχετικά με το αλκοόλ: παραδοσιακά στη συνταγή χρησιμοποιείται κρασί Μαρσάλα, το οποίο μπαίνει και στην κρέμα και στο σιρόπι για τα μπισκότα. Εναλλακτικά, επειδή είναι κάπως δυσεύρετο, μπορείς απλώς να βάλεις κονιάκ ή μπράντι ή και να το παραλείψεις. Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο στο σιρόπι, γιατί δεν μου αρέσει η έντονη γεύση του αλκοόλ στο επιδόρπιο, ίσα-ίσα θέλω ένα μικρό kick.

Υλικά:
(Για 6 άτομα)

μπισκότα σαβαγιάρ
40 γρ Μαρσάλα (ή κονιάκ ή μπράντι)
30 γρ ζάχαρη
2 δόσεις εσπρέσο L’ Or
80 γρ κρόκος αυγού
50 γρ ζάχαρη
250 γρ μασκαρπόνε
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
πέρλες καφέ JDE Professional
λίγο κακάο σε σκόνη

Μέθοδος:
1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη.

2. Ετοιμάζουμε δύο δόσεις εσπρέσο και τις χύνουμε μέσα.
3. Ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ.
4. Μόλις το σιρόπι κρυώσει λίγο, μουσκεύουμε μέσα τα μπισκότα για μερικά δευτερόλεπτα, τα σπάμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ποτήρια όπου θα σερβίρουμε το τιραμισού.
5. Βάζουμε τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά πάνω από μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
6. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, ανακατεύουμε μέσα το μασκαρπόνε.
7. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει.

8. Διπλώνουμε την κρέμα μέσα στο μείγμα με το μασκαρπόνε.

9. Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την κρέμα ως επάνω.

10. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

11. Γαρνίρουμε με τις πέρλες καφέ και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

Next
Next

Τάρτα σφολιάτας με σύκα, μπρεζάολα και μέλι